Ms Office Satın Almak İstemiyorsanız?

1.Kinsoft Office'i deneyebilirsiniz.Windows için dağıtılan ücretsiz sürümü ingilizce olarak kullanabilirsiniz.Ben Giveawayoftheday için yayınlanan Pro sürümü kullandığım için ücretsiz sürümü hangi özellikleri barındırıyor bilmiyorum.Microsoft ofis belgeleriyle fevkalade uyumlu.

iPad ve Linux sürümü mevcut olup sürekli geliştirilmektedir.

Türkçe dil seçeneği mevcut değil.

2.LibreOffice'i deneyebilirsiniz.Microsoft Ofis belgeleriyle tamamen uyumlu olmamakla birlikte özgür olarak geliştirilen açık kaynak kodlu bir ofis paketi.Diğer tüm ofis paketlerinden avantajlı olması açık kaynak kodlu olmasıdır.

iPad için bir sürümü bulunmamakla birlikte(şu an için) bütün Linux dağıtımlarında kullanılabilmektedir.

Türkçe dil seçeneği mevcuttur.

3.ZohoDocs'u deneyebilirsiniz.Tarayıcı üzerinden kullanılabilen ve 5gb ücretsiz depolama alanı sunan bir ofis paketi.Zoho hesabı gerektirir.Zoho unun başka hizmetleri de mevcut.Fakat güvenirlik açısından biraz temkinli olmanızda fayda var.Gizlilik gerektiren dosyalar için bu hizmet iyi bir seçenek olmayacaktır.Tarayıcı üzerinden çalıştığı için platform bağımsız bir hizmet.

iPad sürümü(sadece görüntüleme) mevcut olup Chrome OS için yer imi niteliğinde uygulamaları mevcuttur.

Türkçe dil seçeneği mevcuttur.(Tam Türkçe olmasa da idare eder.)

4.GoogleDocs'ı deneyebilirsiniz.Benim favori ofis uygulamamdır.Google hesabı gerektirir.Tabi gizlilik konusu burada da önemli.Google Docs u kullanabilmek için dosyaları buluta yüklemeniz gerekiyor.Google Drive ile entegre çalışmakla birlikte birçok güçlü ofis araçlarına sahip.Tarayıcı üzerinden çalıştığı için platformdan bağımsız bir hizmet.

iPad sürümü(kelime işlemci ve hesap tablosu var şu an) mevcut olup Chrome OS için yer imi niteliğinde uygulamaları mevcuttur.

Türkçe dil seçeneği mevcuttur.

5.Ms Office Online'ı kullanabilirsiniz.Microsoft hesabı gerektirir.OneDrive hizmetine yüklemiş olduğunuz dökümanlarınızı düzenleyebilirsiniz.Office 2013'ün kırpılmış özellikleriyle geliyor.ZohoDocs ve GoogleDocs gibi bu hizmet de tarayıcı üzerinden çalıştırıldığı için platformdan bağımsızdır.

iPad sürümü(abonelik gerektirir) mevcut olup Chrome OS için yer imi niteliğinde uygulamaları mevcuttur.

Türkçe dil seçeneği mevcuttur.